A mosoly hídja

Fotópályázati kiírás

A mosoly hídja

2024. márc. 18.

A Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület nemzetközi fotográfiai kiállítást szervezett a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában A mosoly hídja címmel. A vernisszázst hétfő délután tartották, a tárlat március 22-ig tekinthető meg. Kiállítottak: Bartos Károly, Bánházi Gyöngyi, Boldog Zsuzsanna, Héjja Árpád, Illés Imre, Kenéz Éva, Lázár Edvárd, Lehoczki Gyöngyi, Lehotzky István, Mazán Erzsébet, Méhes Miklós, Mészáros Varga Erzsébet, Micskey István, Nagy Emőke, Olasz Zsuzsanna, Szegedi Éva, Varga Bernadette és Viktor József.
Az érdeklődőket Marius Crețu, a Szakszervezetek Művelődési Házának igazgatója és Mészáros Varga Erzsébet, a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület alapító-elnöke köszöntötték.

Nyitóbeszédében Varga Bernadette  fotóművész, egyesületi tag úgy fogalmazott: a mosoly az egyik legmegosztóbb és legsokoldalúbb érzelemkifejezés. Ha megfigyeljük, az emberek zömében a mosoly, mint puszta kifejezés is a jót ébreszti. Az emberek java része a mosolyt a vidámsággal, boldogsággal, örömmel asszociálja, de mint mindennek az életben, a mosolynak is megvan a fényes és ugyanúgy a sötétebb oldala is, hiszen lehet őszinte, boldog, vidám, örömteli, de cinikus, gunyoros, takargató, flegmatikus vagy akár gonosz is. Ugyanakkor a mosoly, mint megannyi minden más is az életben, sokkal színesebb, „nemcsak fekete-fehérből áll, hanem sokkal nagyobb kontrasztja van, mint azt a hétköznapokban észrevennénk”.

A kiállított képeken is felismerhetők a különbségek, a mélységek és magasságok, olyan érzések, amik az alkotókat foglalkoztatták a munka közben. „Minden alkotásnak ez az alapja, az őszinte, igaz érzés, és ez meglátszik az itt kiállított képeken, a történeteikben, amik meg lettek örökítve, és amelyek most e falakon belül sajátos mosolyaikkal mosolyt csalnak az önök arcára is! Így hát kijelenthetem, hogy minden résztvevő és kiállító elérte a legfontosabbat az alkotásával: győzött, mert a mosolyával megteremtette a mosoly hídját” – közölte Varga Bernadette.
Különdíjat Varga Bernadette kapott. Harmadik helyezett lett a békéscsabai Méhes Miklós, második a nagyváradi Lázár Edvárd, első a debreceni Micskey István. Az ünnepségen fellépett Vári Péter könnyűzenei előadóművész.

Vári Péter – könnyűzenei elóadóművész

Translate »