Rólunk

Célunk, hogy teret adjunk a kortárs művészet minden ágának, fiatal és kevésbé fiatal pályakezdő és művésznek.

Legyen az festmény, fotográfia, szobrászat, kézművesség, zene vagy akár irodalom, ez nálunk mint otthonra talál.

 „A 21. század a nagy változások, az új kihívások de ugyanakkor a nagy veszélyek évszázada is. Úgy tűnik, hogy a 21. század művészete, fotóművészete a fentiekre nemigen tud reagálni. A változások csak technikai értelemben vannak jelen, viszont sem a kihívásokra sem az emberiséget fenyegető veszélyekre a modern fotóművészetnek nincs válasza. Egyszerűen nem születnek nagy katartikus alkotások. A fotóművészet mint műfaj belehajszolta magát a karakter nélküli tömegtermelésbe valami elképesztően tökéletes technikai szinten. A gondolat, az üzenet valamint a művész szerepvállalása a  társadalomban szinte teljesen eltűnt vagy eltűnőben van”.

Weiss István fotóművész
Magyar kultúráért emlékplakett. 2023.

Ezen szeretnénk mi változtatni.  Ezért hoztuk létre ezt a kulturális-művészeti egyesületet, hogy munkánkkal, alkotásainkkal ösztönzőleg hassunk és bemutassunk egy lehetséges Új Utat vagy utakat, kötöttségek vagy megkötések nélkül.

Mik a kitüzött céljaink és feladataink ?

Fiatalos, dinamikus és kreatív szellemiség kialakítása. Alkotói tevékenységek megszervezése valamint a művészeti alkotó munka sokoldalú támogatása. Képzések, vendégelöadások és kiállítások szervezése, kiadói támogatás és amatörképzés.

Szeretnénk egy helyet biztosítani a fiatal vagy kezdö alkotóknak, ahol otthon érezhetik magukat és ha mást nem, beszélgethetnek a müvészetröl, a maguk és mások müveiröl. Szeretnénk egy olyan hely lenni ahova mindenki szívesen megy és szeretettel gondol. Várunk mindenkit!

Translate »