Tagság

Belépési nyilatkozat letöltése: itt.

SLASH LIGHT ALAPÍTÓ TAGOK

”Ha szereted azt, amit csinálsz, akkor egyetlen napot sem kell dolgoznod az életben.„


Bár a fotózás és a Galéria igazgatása csak mellékállás, mégis ez a mondat itt és most lett érvényes az életemben. 😊

Ez a fajta elfoglaltság folyamatos megújulást igényel, nincs két egyforma fotózás, mint ahogy két egyforma kiállítás-szervezés sem. De imádom a kihívásokat, élvezet dolgozni egy ilyen profi, vidám, fiatalos csapattal, amilyen a miénk a Slash Light egyesületben.

Bár egészen fiatalon, 16 éves koromtól fogva kezemben a fényképezőgép, mégis csak felnőtt fejjel, 2019 augusztusában végeztem el az első fotótechnikai- és művészeti tanfolyamot, a nagyváradi Eurofotoart egyesületnél, Tóth István elnök vezetése alatt. Sosem késő hát elkezdeni valamit, amit szívünk vágya. 😊

Azóta volt már önálló fotóművészeti kiállításom 2020 nyarán, közös kiállítások sora az Eurofotoart és Slash Light Egyesületek keretein belül, de dolgoztam a denagy.hu internetes portálnak is és szívesen fotózom különböző nagyváradi kulturális- és sporteseményeket. Ezért sokszínű ez a munka, mivel különleges embereket, helyszíneket örökíthetek és ismerhetek meg. Jelenleg egy Nikon D3400-as és egy Nikon D7500-as géppel dolgozom. Keresem az új utakat, trendeket, technikákat.

2021 nyarán megalapítottuk az Eurofotoartnál megismert kollégáimmal a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesületet és Fotóstúdiót. Megtiszteltetés, hogy rám gondoltak és együtt végezhetjük kultúrát és művészetet megőrző és népszerűsítő munkánkat.

Tiszteletbeli tagok

Krajnik Tibor Senior PhotoArtist – Nagyvárad. Krajnik Tibor a fotográfiát, mint önkifejezési formát, 1959-től tudhatja magáénak. Ekkor, 62 évvel ezelőtt vett részt először egy közös fotókiállításon, Nagyváradon. Munkásságának súlypontja a szociófotográfia, késöbb a lélektani portré. Manapság a gondolatok és érzések valamint a zenei ráhatások absztrakt megjelenítése. Hányatott életútja csak növelte a fotómüvészet iránti elkötelezettségét, igazságérzetét és emberszeretetét. Krajnik Tibor nagy- és elévülhetetlen érdeme, hogy barátjával és alkotótársával, Weiss Istvánnal, megteremtették a modern fótómüvészet alapjait Nagyváradon. Néhány közös egyéni kiállításuk inspirálta a nagyváradi fiatal és idösebb alkotókat. A müvész a mai napig a legjobb magyar fotómüvészeti hagyományoknak a szellemében alkot. Legjelentösebb kiállításuk Weiss istvánnal az elsö, azóta legendássá vált a „Kapualatt Kiállítás” és az EMKE termében, a megyei Kulturális Bizottság valamint a Képzömüvészeti Alap által megrendezett nagy kiállításuk. Ezt a kiállítást nem kissebb személyiségek rendezték be, mint Halász Anna, az Elöre napilap kulturális rovatvezetöje és Evellei László, az Elöre fotóriportere. A kiállítás két fö témája az Akt és a Szociofotográfia volt. Mindez 1970-ben volt és a szocialista Romániában mindkét téma elöször került kiállítóterem falára. Weiss istván a feltétlen tisztelet jeleként a Nagy Öreg Mesternek nevezi Krajnik Tibort.

Megtiszteltetés, hogy a Tiszteletbeli Tag tanácsadó felkérést elfogadta.

Tagok névsora

Mészáros Varga Erzsébet
Illés Andrea
Lázár Edvárd Zoltán
Translate »