Fotóművészeti kiállítás a nagykárolyi Múzeumban, a Károlyi-kastélyban

Október 11-én, hétfőn, 17.00 órai kezdettel, a Károlyi-kastély lovagtermében került sor a nagyváradi „Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület” tagjainak „Novus Via Art” címet viselő kiállításának nyitórendezvényére.

A kiállítás címe „Novus Via Art” – vagyis új utak keresése a fotóművészetben, a tárlat anyagát összeállító fotóművészek azon szándékát tolmácsolja, mely szerint a fotóművészet új irányvonalát és kifejezési módjait próbálják megfogalmazni. Ez a kiállítás jó példája annak is, ahogy a mesterek átadják a képzeletbeli stafétabotot a fiatalabb generációkból érkező alkotóknak. A kiállítás anyaga 48 fotómüvészeti alkotást tartalmaz.

A kiállításon három nagyváradi fotóművész, valamint egy németországi alkotó áll képeivel közönség elé. Új perspektívákat, kifejezési módokat, új stílusok megteremtését mutatják be képeik révén. A többnyire lírai ihletésü alkotásokon üzenetek, szimbólumok, költemények és misztikum köszönnek vissza, a létezés titkait kutatva.

A képek üzenete: a Jó és a Rossz harca, a kísértés, az átlényegülés valamint az emberarcú démonokkal vívott, néha reménytelen küzdelem.

A kiállító művészek: Stefan Weiss István, a nagyváradi színház egykori fotográfusa, Németországban élö és alkotó, nemzetközileg elismert fotómüvész; Krajnik Tibor, a nagyváradi fotómüvészet egyik megteremtöje és Weiss istván alkotótársa; Illés E. Imre (többszörösen díjazott fotóművész); Mészáros Varga Erzsébet (ezüst érdeméremmel kitüntetett fotóművész). A kiállítás október 11 – 24. között megtekinthető.

A kiállítás nyitórendezvényén közreműködött Oszaczky-Andrássy Katalin (zongora) és Viktor József (kontratenor).

A kiállító művészek munkái az alábbi internetes oldalon elérhetőek: https://novusvia-artgroup.work/work

Translate »