Képek Arcok Történetek

Semmelweis egyetem Budapest

Budapest, Semmelweis egyetem

Képek, arcok, történetek

 Helyszín: Budapest, Semmelweis Egyetem EKK Mentálhigiéné Intézet, 1089, Nagyvárad tér 4.

A Dorcas Románia, „Fogadj örökbe egy nagymamát” projektjének az a célja, hogy támogassa az idősek életkörülményeinek javítását anyagi, pszichés és lelki szempontból. Konkrétabban, a nagymamák a projekt részeként nyújtott juttatásai abból állnak, hogy anyagi, erkölcsi és lelki támogatást nyújtanak. A kedvezményezettek minden hónapban élelmiszercsomagot kapnak, idősek otthonában időszakos ellátást, lelki tanácsadást és társas tevékenységeket, mint például imaidő, különböző helyszínek látogatása, kirándulások, nyári táborok

Egyesületünk részt vehetett ebben a programban, egy olyan fotókiállítás összeállításával amelyben mi fotóművészek próbáltuk megmutatni a fotólencsén keresztül az időseket. Az egyik legnehezebb művészi stílus a fotózásban az a portré. Az ember egyéni ismertetőjegyekkel való ábrázolása. Meg kell tudni láttatni a személy egyéniségét, érzelmeit, szépségeit , fájdalmait egy képben. Igaz az, hogy amikor az embereket színesben fotózzák akkor a ruhájukat fotózzák, amikor fekete fehérben akkor a lelküket.

Ezzel a kiállítással üzenni szeretnénk a világnak hogy az időseknek mindennél jobban szükségük van a szeretetre, a törődésre, a jó szóra ! Hogy ők nem egy régi kopott bútordarab. Minden egyes ránc az arcukon a dolgos kezükön az életük útja. Igenis meg kell küzdeni azért, hogy megöregedjünk. Nagyon sokat tanultunk a fotózások alkalmával tőlük, önzetlenségből s látva a gondjaikat és azt, hogy milyen játszó könnyedséggel viszik tovább, rádöbbentett minket arra, hogy a mi gondjaink, a világ gondjai eltörpülnek az övék mellett.

Translate »