Az Elmúlt év képei

Fotóművészeti kiállítás

Az elmúlt év képei

2023.11.04.

A Slash Light Kulturális és Művészeti Egyesület szervezésében Az elmúlt év képei címmel a békéscsabai Márvány Fotóműhely tagjainak alkotásaiból nyílt időszaki csoportos kiállítás ma délután a Posticum kápolnájában.

A kiállítás megnyitása előtt Barabás Ferenc elnökhelyettes arról számolt be, hogy a Békéscsabai Márvány Fotóműhely egyesületként működik harminc éve. A fotóklubot annak idején még Bazsó Imre alapította, a kiindulópont az volt, hogy a Márvány cukrászdában összeült néhány fotós minden vasárnap és beszélgettek a fényképezésről. Teret biztosított aztán számukra a József Attila-lakótelepi Lencsési Közösségi Ház kulturális csapata. A határ itteni oldalán először az aradiakkal és a nagyszalontaikkal kezdtek együttműködni, a Slash Light Kulturális és Művészeti Egyesület közösségével néhány éve ismerkedtek meg, és azóta többször is kölcsönösen részt vettek egymás rendezvényein.

A Posticumban 37 képet állítottak ki, de a Márványnak ennél több tagja van, körülbelül negyvenöt. Békéscsabán minden év elején a magyar kultúra napja apropóján egy új anyagot állítanak össze az elmúlt esztendő alkotásaiból, s ez aztán vándorol az egész év folyamán, s így jutott el most Nagyváradra is. A téma vegyes, mindenki a saját maga elképzelése szerint fotózott, mindenkinek a saját egyénisége tükröződik vissza, magyarázta Barabás Ferenc.

Kiállítottak: Ancsin Zoltán, Ardó László, Barabás Ferenc, Biros Erika, Boldog Zsuzsanna, Bontovics Ilona, Buchan Andrásné, Dér Márta, Dr. Blahut Károly, Dunai Katalin, Gazsóné Virág Éva, Gulyás Gábor, Horváth Szabolcs, Jármi József, Katona Péter, Kenéz Éva, Kesztyüs András, Kesztyüs Máté, Kókai Beatrix, Kucsara Tibor, Maczik Eleonóra, Martos Katalin, Mazán Erzsébet, Méhes Miklós, Milyó Pál, Monostoriné Hrabovszky Éva, Pauló Andrea, Petró Zsolt, Puskás Tamás, Salétros Mária, Simon Ferenc, Sin Árpád, Szántó József és Virág Mihály.

A vernisszászon Mészáros- Varga Erzsébet, a Slash Light Kulturális és Művészeti Egyesület alapítóelnöke köszöntötte az érdeklődőket. A zenei pillanatokról a nagyváradi Stevie Ker együttes- Keresztes István (ének), Úr Attila (basszusgitár), Úr Csongor (szólógitár), Paskuy Tamás (gitár) és Kiss Sándor (dob)- gondoskodott saját akusztikus dalaival, köztük a Veled című szerzeménnyel, mely ősbemutatóként hangzott el.

Translate »