Képek, Arcok, Történetek

Fotóművészeti kiállítás

Képek, Arcok, Történetek

2023.10.21.

Kiállítanak: Illés E. Imre, Mészáros Varga Erzsébet, Viktor József.

🎤 A megjelenteket köszönti: Takács Péter, a közösségi ház vezetője

👨‍🔬 Megnyitja: Dr. Szabó Mihály – neurológus

🎼 Közreműködik: 🎹 Rázga Áron – zongoraművész, 🎵🎶 Viktor József – operaénekes, kontratenor

📅 A kiállítás megtekinthető 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣. november 3️⃣-ig, a közösségi ház nyitvatartási ideje alatt (Hétfő – Péntek 08:00 – 20:00 óra között)

„Egy ujabb helyszínen mutatjuk be a „Képek, arcok, történetek kiállításunkat”, ezzel manifesztálva az idősekért. Alkotásainkon keresztül próbáltuk megmutatni az idős kor szépségeit, tragédiáit. Ez egy közös projekt volt a Nagyváradi CE közösséggel karöltve.” – Mészáros Varga Erzsébet

„Nagyváradi fotóstársak áthozták képeiken, az idős kor történeteit, arcait, a Békéscsabai Lencsési Közösségi házba. A kiállítás értékét az alkotások, milyensége adja meg. A képek történeteket mesélnek, öregségről, a létezés perifériájára szorult emberek megrendítő sorsáról. Arcok elhasznált, betegség által gyötört testeken, arcok a méltósággal viselt napok gyötrelmeiről. Nehéz és fájdalmas pillanatokat élünk át, szüleinkre, nagyszülöinkre, emlékezünk, majd felsejlik Bennünk saját jövőnk is! A kiállításra került képek befogadásakor döbbenetes pillanatokat élünk át. A Megnyitóban elhangzó szavak, idézetek Dr. Szabó Mihály értékelésében csendre intik az embert. Nehéz megszólalni az elhangzottak után, hiszen szembesítenek bennünket egyrészt önmagunkkal, másrészt a kegyetlen igazsággal, az életünket lezáró pillanatokkal. Az elhangzottak mindennél többet mondanak, mint itt a felvezetőben leírt szavak. Köszönjük az alkotók munkáját és természetesen külön köszönet illeti meg a megnyitóra vállalkozó Dr. Szabó Mihály értékes gondolatait.”

Translate »