Csak tiszta forrásból

Archaikus magyar népdalok

Csak tiszta forrásból

2023.06.21.

Motolla Énekegyüttes koncertje 🎶

📆 Az esemény a június 1️⃣9️⃣ – 2️⃣5️⃣. között zajló 1️⃣1️⃣. Szent László Napok keretében valósul meg a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület szervezésében.

🏣 Helyszín: Nagyváradi Vár, „M” épület

⏰ Időpont: június 2️⃣1️⃣., szerda, 1️⃣7️⃣:0️⃣0️⃣ óra

🎶 A Motolla Énekegyüttes 2018-ban alakult a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Népiskola magyar népi ének szakán tanuló énekesekből. Az Énekegyüttes „magjai” köré egyre többen is csatlakoznak, így már több generáció is együtt tud motollázni. Műsoraikat tematikusan szokták összeállítani egy néprajzi régiót bemutatva, vagy egy jeles ünnep köré építve. Vezetőjük dr. Brugós Anikó, az ének szak tanára. Június 21-én a jelenlegi tanulók fognak bemutatkozni, egyben ez a magyar népi ének szak évzáró koncertje is, ”CSAK TISZTA FORRÁSBÓL” címmel.

🙏 Mindenkit szeretettel várunk! 

Tájegységeket tekintve partiumi, erdélyi, moldvai autentikus dallamok szóltak, tematikusan pedig természetesen a szerelem kapta a főszerepet. A tanulság az, kedves férfiak, hogy a leányok évszázadok óta (de inkább örök időktől fogva) igen sokat és nagyon komolyan szenvednek a legények iránt érzett mély szerelmük miatt, amiből utóbbiak sajnos igen keveset vesznek észre, mert vagy épp saját magukkal, vagy más leányokkal vannak folyvást elfoglalva…

Translate »