Viktor József kontratenor varázsolta el a közönséget

Nehezen találunk szavakat arra az örömzenélésre- és éneklésre, ami pénteki délutánunk eseményét jellemezte, a Slash LIGHT Galéria/ Kulturális-Művészeti Egyesület Szent László Napok eseménysorozatának ötödik napján.
Viktor József operaénekes, kontratenor énekestje kiemelkedően magas nézőszámot vonzott, ezúttal egy tűt sem lehetett leejteni a várteremben.
Bernadette Varga beköszöntőjében elmondta, hogy Viktor József egészen a kezdetektől támogatta, segítette egyesületünk céljait. Nagylelkű odaadásával nemcsak zenei pillanatokkal örvendeztet meg minket megnyitóink alkalmával, de mindennapjaink szerves része lett, akire mindig számíthatunk akár fizikai, akár lelki támogatásban, vidámságával mindig jó hangulatot árasztva csapatunkban.
Természetes volt, hogy a Szent László Napokon is egy különleges fellépéssel ajándékoz meg bennünket. Mint Bernadette hozzátette: az ő csodálatos tehetsége és hatalmas orgánuma repítsen el minket a filmzenék, operák és musicalek világába.
A Figaro házassága című opera részletei után Gluck híres Mit tennék Euridiké nélkül? operarészlete következett, majd Webber-Macskák című musicaléből a varázslatos Éjfél, Kodály-A csitári hegyek alatt, de elhangzott a közismert Meseautóban a filmből, ahol már a közönséget is bevonta, majd szárnyaltunk tovább vele a Csárdáskirálynő,* Te rongyos élet*, *Hajmási Péter, Hajmási Pál* dallamaira, ahol már az egész közönség vele dúdolt. Nem maradt el a ráadás sem, majd a Magyar Himnuszt énekeltük el zárásképp.
Kiváló, odafigyelő kíséretet nyújtott ehhez zongorán Mercedes Ferencz, míg az összekötő, rendkívül sok információt tartalmazó érdekességeket az elhangzó művekről Varga Bernadette olvasta fel.
József barátunk közvetlenségével, humorával, könnyedségével és csodálatos hangjával kiváló hangulatot teremtett, olyan varázsos délutánt nyújtva a közönségnek, amit még sokáig fogunk emlegetni.

Fotó: Szegedi Éva
Fotó: Szegedi Éva

Translate »