A Motolla Énekegyüttes is fellépett

Tegnap délután újból egy csodálatos előadásban lehetett részünk a Szent László Napok keretén belül, patinás várfalaink között, a Motolla Énekegyüttes jóvoltából.
Varga Bernadette beköszöntő beszédében kiemelte: a zene minden alkalommal és eseményen fontos szerepet játszik az ember életében. A zene gyógyír, szépség, amit ösztönösen mindannyian keresünk, az egyik legszebb lelki vigasz.
2018-ban alakult meg a Motolla, a Francisc Hubic Művészeti Népiskola magyar népi szakán tanuló énekesekből, majd később mások is csatlakoztak hozzájuk.
A tegnapi esemény egyben a magyar népi ének szak zárókoncertje is volt. A műsort összeállította és levezette dr. Brugós Anikó.
A teltházat vonzó előadás hangosítás nélkül is lenyűgözően csengett, szalonta környéki, széki, Felső-Tisza vidéki, Szamosdara, Visa, Feketelak-Buza környékekről is, de vajdasági, bukovinai dalok is elhangzottak, egyéni, majd egy közös előadásban. Anikó összekötői szövegei sok információval gazdagították a programot, akár a tájegységekről, akár a fellépő tagokról nyújtottak érdekes adalékokat.
Köszönjük szépen a szívet-lelket gyönyörködtető, hagyományainkat őrző, felelevenítő előadást Anikónak és a Motollának, remélem, még látjuk őket az eseményeinken!
Köszönjük mindenkinek, aki eljött tegnap és részese volt az együtt zengésnek, az együtt szárnyalásnak a dalokon keresztül!

Fotó: Szegedi Éva
Fotó: Szegedi Éva
Translate »