Novella felolvasóestet szervezett a Slash Light

Méltóbb helyet nem is találhatott volna az a novella, amely tegnap este nálunk, a várban megnyílt kiállításunk helyszínén talált közönségre, méghozzá egyenesen az írónő, Szilágyi-Perjési Katalin tolmácsolásában, hozzá illő brácsamuzsikával, Thurzó Sándor József előadásában. A szalamander vár bukása című novella a váradi vár történetéről, bukásáról szól a török ostrom alatt s mi most épp itt, ennek a várnak a falai, téglái között hallgathattuk most meg.
2014-ben a Fegyvert s vitézt éneklek című történelmi páyázaton nyert novella, amely megjelent antológiakötetben, értő és értékelő közönségre talált tegnap. Mészáros Varga Erzsébet bemutatta néhány mondatban vendégünket, aki sosem tanulta az írást, mint mesterséget, de kisebb irodalmi pályázatok benyújtása után több ösztöndíjat nyert, írásait antológiákba válogatták be és folyóiratokban, internetes lapokban publikál. Eddig három önálló novelláskötete jelent meg, de munkái sokfele olvashatók.
Az Algyői Értéktár 2020-ban helyi értékké nyilvánította Szilágyi-Perjési Katalin algyői író-költő írásműveit.
A novella felolvasása után kötetlenebb hangnemben kérdezték életéről az írónőt Varga Bernadette és Mészáros Varga Erzsébet, majd igen családias hangulatban záródott az est.
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett velünk ezen az időutazáson!

Fotó: Szegedi Éva
Fotó: Szegedi Éva

Translate »